torsdag 16 februari 2012

Banan- och karamellpaj

I tisdag på alla hjärtans dag gjorde jag denna paj. En super duper sliskig paj. Kan säga att man inte behöver ha marängen ovanpå den blev lite för mycket för vår smak.

Banan- och karamellpaj
10 pers

3 dl mjöl
150 g kallt smör
3 msk socker
1 äggula

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (225g)
3-4 bananer
2 äggvitor
1 dl socker
100 g hallon
Strössel

Hacka samman mjöl, smör och socker. Tillsätt äggulan och samla till en deg. Låt vila i kylen en timma. Tryck ut i en pajform.
Ta bort pappret runt den kondenserade mjölken. Lägg i burken i en kastrull med vatten, sjud i ca 3 tim. Häll på mer vatten med tiden, burken ska vara täckt hela tiden.
Fördela krämen i pajbotten.
Skiva bananerna. Fördela över krämen.

Vispa äggvitor och socker till en maräng, ta i pastafärg eller karamellfärg om du vill. Bred massan på pajen.
Bränn med en brännare eller sätt ugnen på 250 grader och grill. Sätt in pajen några minuter, kolla så den inte bränns, tills marängen fått färg.
Garnera med hallon, skivad banan och strössel.


Den ser inte så god ut, men det var den faktiskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar